Skip to content
0.000
Your cart is empty. Go to Shop
Menu

Byggmaterial

Byggmaterial

Vi erbjuder byggmaterial som är tillverkade för hand av experter inom sin bransch.  I vårt sortiment hittar du:

Fästen – smidda spikar, skruvar och bultar

Handtag och dörrknackare

Smidda gångjärn för olika användningsområden.  Tillgängliga både för stora grindar och för små luckor och skåp

Regellås, haklås, vanliga lås.

Om du inte hittar något passande i vårt sortiment men samtidigt har en klar uppfattning om vad du är ute efter så kan du skicka en bild till oss.   Vi kan tillverka allt som är överhuvudtaget möjligt att tillverka i en smedja.

EtnoArt Byggmaterial
EtnoArt Byggmaterial

Behandling:

När du väljer en produkt, tänk på vart de ska användas och med vilket syfte. Färg ger skydd mot väderförhållanden. Om man vill ha ännu mer skydd mot väderförhållanden så är det zink och färg som gäller. 

Utseendemässigt ser de handgjorda smidesverken bäst ut med traditionell bivaxbehandling. Ett färdigt smidesverk borstas med en järnborste, värms upp till en viss temperatur och doppas i bivax. Men en sådan behandling ger inte ständigt skydd mot väderförhållanden. Det är väldigt enkelt att ta bort rost på föremål som har rostat – gnugga bara in matolja med en trasa. Vaxet skyddar smidesverket i årtal inomhus.

I vårt sortiment hittar du även produkter som är behandlade med lack.  Precis som vax, ger inte lack tillräckligt med skydd från väderförhållanden. Lacket skyddar bättre mot fukt dock skadas lacket rätt så fort av UV-strålar.

Om du önskar att få en produkt ur vårt sortiment färgad istället för vaxbehandlad – skriv till oss. I de flesta fall är det möjligt utföra behandlingen enligt dina önskemål.

Galleri

Dörrknackare
Regellås, haklås
Dörr- Fönster Gångjärn

Önskar prisförslag

     

    thorman